Remedii naturiste neştiute! Ceapa, leguma cu proprietăti miraculoase: Spune adio gripei

December 15, 2019
292 Views

Ceapa este leguma cu cele mai multe proprietăţi nutritive şi asigura organismului o putere antioxidantă mult mai mare după consum. Acesta este unul dintre motivele pentru care nutriţioniştii o recomandă a fi inclusă în dieta zilnică.

În plus, acest aliment minune are şi numeroase alte proprietăţi, asta pentru că poate fi folosit ca remediu naturist în tratarea insomniilor sau pentru a te proteja de gripe şi viroze. Şi nu sunt singurele întrebuinţări ale legumei magice. Iată câteva dintre leacurile minune pe bază de ceapă:

Leacuri cu ceapă

În caz de diaree se face un decoct din foi de ceapă uscată, din care se bea câte o jumătate de litru pe zi.

Poţi masă zona în care te-a înţepat o insectă cu suc stors dintr-o ceapă. Inflamaţia va dispărea rapid şi pruritul se va diminua.

O ceapă crudă servită într-o salată sau că garnitură la cină, seară înainte de culcare te va ajută în cazul în care suferi de insomnii.

Potrivit revistafelicia.ro, în caz de degeraturi, arsuri şi negi se pun comprese cu suc de ceapă pe zona afectată. Tot pentru degeraturi, dar şi panaritiu şi furunculoza se foloseşte ceapă coaptă – se pune ceapă în cuptor, se lasă până se înmoaie şi se aplică apoi pe locul afectat.

În sezonul rece, când bântuie gripă, te poţi proteja cu un macerat din ceapă din care trebuie să consumi câte un pahar la prânz şi unul seară.

Dacă suferi de reumatism sau gută poţi prepara un decocot din două cepe întregi necurăţate de coajă (doar spălate bine), care se pun la fiert într-o cană şi jumătate de apă, timp de un sfert de ora. Se bea decoctul cald, îndulcit sau nu, pe stomacul gol.

Chiar şi diabeticii beneficiază de efectele curative ale cepei, ei putând lua 10-15 picături de tinctura de ceapă pe zi.

Şi în cazul unei crize de panică o ceapă poate ajută mult. Taie pe din două o ceapă şi inspiră puternic. Chiar dacă te va face sălacrimezi, în acelaşi timp va avea şi un puternic efect sedativ asupra sistemului nervos.

În caz de tusa persistenta, siropul de ceapă face minuni. Curată o ceapă galbenă şi tai-o feliuţe subţiri. Adaugă o cană de apă şi două linguri de zahăr şi da într-un clocot acest amestec. Strecoară apoi siropul rezultat şi tratează tusea cu câte o lingură din acesta.

Leave A Comment

%d bloggers like this: