Două noi centre de colectare a deșeurilor voluminoase sau a celor provenite din construcții

December 14, 2019
2,841 Views

Începând de astăzi, clujenii au la dispoziție două noi centre de colectare a deșeurilor voluminoase, a celor provenite din construcții și a celorlalte categorii de deșeuri care fac obiectul colectării selective.

Pe lângă punctele gospodărești obișnuite (cele din apropierea blocurilor de locuințe), clujenii vor putea de astăzi să predea în două noi locații deșeuri colectate separat precum:
* Deșeurile de hârtie şi carton, sticlă, metal, materiale plastice, textile, ambalaje;
* Deșeurile voluminoase (de exemplu mobilier, covoare, saltele etc.);
* Deşeuri de echipamente electrice şi electronice
* Deşeuri de baterii și acumulatori
* Deșeuri provenite din amenajarea interioară a locuințelor, construcții sau demolări (de exemplu beton, cărămizi, țigle și produse ceramice etc.).�
Deșeurile vor fi preluate gratuit, indiferent de cantitate.

În caz că nu aveți posibilitatea de a le transporta: le preiau operatorii de salubritate, contra unui preț modic. Tot ce aveți de făcut este să sunați la telefonul Primarului – 0984 – și veți fi îndrumați către unul dintre operatorii de salubritate din municipiu.

Aceste centre de colectare sunt destinate exclusiv persoanelor fizice cu domiciliul în municipiul Cluj-Napoca; de aceea, cetățenii sunt rugați să aibă asupra lor cartea de identitate.

Beneficiarii pot transporta deșeurile la centrele de colectare personal, în regie proprie, sau pot solicita preluarea acestora de către operatorii de salubritate, cu plata costului aferent transportului. Prețurile sunt modice, iar operatorii vor veni la ora convenită.

Cele două noi centre de colectare selectivă se află în cartierul Mănăștur (strada Bucium f.n. – Colina) respectiv în cartierul Mărăști (strada Fabricii f.n., cu acces din strada Septimius Severus).

Orarul de funcționare a punctelor este: ‪luni-vineri‬ între orele 9-17 și sâmbătă între orele 8-14.

Astfel de centre vor fi deschise și în celelalte cartiere ale municipiului.

Mai multe informații: www.primariaclujnapoca.ro
https://files.primariaclujnapoca.ro/…/GHID-Puncte-colectare…

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: