Prognoza meteo: Vremea anormală pune stăpânire pe România. Unde se anunţă 15 grade şi ce zone vor fi lovite de ninsori

December 12, 2019
279 Views

Vreme neobişnuit de caldă pentru prima lună de iarnă. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) anunţă maxime de 15 grade, dar şi ploi slabe. La munte sunt aşteptate lapoviţe şi ninsori. Până pe 22 decembrie sunt prognozate temperaturi anormale pentru data din calendar.
…..

Maxime de 10 grade în Transilvania

Valorile termice se vor situa în cea mai mare parte a regiunii peste cele climatologic specifice perioadei din an. Se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 3…7 grade, iar în perioada 16 – 20 decembrie sunt estimate valori chiar şi mai ridicate, de 6…10 grade. Minimele termice se vor situa între -3 şi 0 grade, mediat regional, iar valori mai mici – atât ziua cât şi noaptea – vor fi în zonele depresionare. Regimul pluviometric va fi în general deficitar pe ansamblul celor două săptămâni, doar în perioada 13 – 14 decembrie probabilitatea pentru precipitaţii locale slabe fiind mai ridicată.

…..

Precipitaţii mixte la munte În cea mai mare parte a intervalului, dar cu precădere în perioada 16 -20 decembrie, valorile termice se vor situa peste cele caracteristice lunii decembrie. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 6 grade, iar minimele între -7 şi -1 grad, în medie. Se vor semnala precipitaţii mixte (ploaie, lapoviţă şi ninsoare) în perioada 11-14 decembrie, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi din nou în creştere spre sfârşitul intervalului de referinta.

Leave A Comment

%d bloggers like this: