„Am luat decizia ca PNL să susțină anularea pensiilor speciale, cu excepția pensiilor militarilor și cele ale magistraților. Se elimină o inechitate crasă în sistem”, a anunțat vicepremierul României. Argumentele liberalilor sunt în primul rând de ordin financiar, însă se are în vedere și respectarea unui principiu de bază: „Statul român cheltuie anual 9 miliarde de lei cu pensiile speciale. În plus, o țară întreagă așteaptă ca pensiile să fie calculate pe principiul contributivității”.

Pe de altă parte, Guvernul Orban este pregătit să adopte o Ordonanță de Urgență prin care se modifică modul de organizare a programelor de rezidențiat. PNL urmărește să permită mai multor centre din țară să organizeze astfel de examene.

„S-a discutat despre rezidențiat. După cum bine cunoașteți, rezidențiatul s-a desfășurat fără probleme, iar mâine vom discuta adoptarea unei OUG care să permită și altor centre să organizeze programe de rezidențiat. Până acum, asistam la un monopol al unor centre medicale pentru programele de rezidențiat. Practic, vom permite spitalelor militare, spitalelor private să susțină programele de rezidențiat”, a anunțat Raluca Turcan.