Consiliul Județean a achiziționat pentru Spitalul din Dej un nou aparat complex de chirurgie laparoscopică

December 6, 2019
289 Views

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Marius Mînzat, a participat miercuri, 4 decembrie a.c., la evenimentul prilejuit de punerea în funcțiune, la Spitalul municipal Dej, a noului turn de chirurgie laparoscopică. La eveniment au participat personalul medical care va utiliza echipamentul și conducerea instituției sanitare.
În valoare de 585.000 de lei, aparatul de chirurgie laparoscopică destinat secției de chirurgie a Spitalului din Dej a fost achiziționat din fondurile Consiliului Județean, care a asigurat din bugetul propriu finanțarea integrală a acestei investiții.
Marius Mînzat, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj: „Mă bucur că am avut posibilitatea să sprijin dotarea Spitalului municipal din Dej cu un asemenea aparat ultraperformant, necesar în momente nu tocmai plăcute dar inevitabile din viața concitadinilor mei. Consiliul Județean Cluj a demonstrat încă o dată că este direct interesat de calitatea serviciilor medicale oferite cetățenilor județului, în această speță, celor din municipiul Dej și localitățile învecinate, tehnologia modernă ajutând pacienții să treacă cu mai multă ușurință peste eventualele intervenții chirurgicale”.
Noul echipament medical face parte dintr-o generație nouă și extrem de modernă de asemenea aparaturi. Chirurgia efectuată printr-o astfel de tehnică minim-invazivă este mai puțin traumatică, necesită o spitalizare mai redusă și permite recuperarea rapidă a pacienților. Succesul laparoscopiei ca metodă chirurgicală rezidă în faptul că medicul poate să vadă și să opereze în interiorul abdomenului pacientului prin intermediul a trei sau patru incizii mici, prin care este introdus tot instrumentarul chirurgical.

Leave A Comment

%d bloggers like this: