Premierul Ludovic Orban: E important ca bugetul pentru 2020 să fie aprobat până la sfârșitul anului. Va fi gata la termen

December 4, 2019
396 Views

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, că bugetul de stat ar trebui să fie adoptat în Parlament până la finalul anului. Șeful Executivului a precizat că ministrul Finanțelor lucrează la construcția proiectului de buget și că acesta va fi gata la termen.

„Am discutat cu colegii mei din Guvern, cu colegii de partid și cu parteneri din coaliție, că este extrem de important ca bugetul să fie aprobat până la sfârșitul anului. Toate autoritățile locale, toate firmele și toți cetățenii trebuie să cunoască prevederile Legii bugetului de stat și a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat până la finalul anului, astfel încât să își adapteze acțiunea, autoritățile locale trebuie să își adopte bugetele într-un termen cât mai scurt, astfel încât să poată declanșa toate proiectele de investiții planificate pentru 2020. Firmele să își poată adapta politica firmei. De asemenea, fiecare cetățean, mai ales angajații din sectorul public trebuie să știe la ce venituri să se aștepte în cursul acestui an”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a afirmat că Ministerul Finanțelor lucrează la proiectul de buget de stat și că acesta o să fie gata la termen.

„Ministrul Finanțelor a început și lucrat în paralel proiectul de buget, doar că noi a trebuit să adoptăm pe repede înaite ordonanța de urgență privind rectificarea bugetară și am explicat necesitatea. În paralel s-a început construcția bugetului pe anul viitor și va fi gata la termen”, a subliniat Orban.

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: