Peste 50% dintre angajatii romani lucreaza in cladiri de birouri; doar 15% au program flexibil (raport)

December 4, 2019
492 Views

Peste jumătate dintre angajaţii români lucrează în clădiri de birouri, dar numai 15% dintre aceştia au un program de muncă flexibil şi îşi pot desfăşura activitatea de acasă sau în spaţii de tip co-working, arată rezultatele raportului “Work: Space & Time”, publicat marţi de o companie specializată în consultanţă imobiliară.

Cercetarea realizată de Crosspoint Real Estate relevă, totodată, că pentru angajaţii din România cele mai importante caracteristici ale locului de muncă sunt: confortul zonei de lucru, calitatea aerului şi a luminii, temperatura şi nivelul de zgomot.

La polul opus se situează designul interior, în pondere similară cu cea a angajaţilor din restul Europei. Birourile tip open-plan sunt încă cel mai popular tip de spaţii de birouri din România, în conformitate cu tendinţele europene, reprezentând peste 50% din spaţii.

Aproape jumătate dintre angajaţi consideră că nu au acces la tehnologia necesară pentru a lucra mai flexibil şi nici nu sunt încurajaţi să facă acest lucru de către organizaţiile în care îşi desfăşoară activitatea profesională.

În topul celor mai importante aspecte ale locului de muncă ideal se află accesul la cele mai noi tehnologii şi o bună conectivitate la transportul public, cu peste 60% pe scala importanţei. Urmează disponibilitatea locurilor de parcare şi opţiunea unui spaţiu de lucru privat.

Raportul Crosspoint Real Estate arată că jumătate dintre angajaţi sunt mulţumiţi sau foarte mulţumiţi de spaţiul în care lucrează în prezent, iar 40% din total susţin că toate îmbunătăţirile legate de protecţia mediului sunt foarte importante, cum ar fi colectarea deşeurilor, temperatura controlată independent şi iluminarea în zone separate de lucru.

În ceea ce priveşte cealaltă dimensiune a mediului de lucru – timpul, peste 65% dintre angajaţii români nu au posibilitatea de a lucra de acasă. În acelaşi timp, cei 11% dintre salariaţii care pot munci opt zile pe lună de la domiciliu sunt, în mare parte, freelanceri.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: