Surse. Klaus Iohannis le-a cerut liberalilor să susțină alegerea primarilor în două tururi de scrutin

December 3, 2019
311 Views

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis luni liberalilor că ar agrea revenirea la sistemul în două tururi la alegerile locale, explicând că astfel s-ar maximiza șansele de a învinge candidații PSD, au declarat pentru G4Media.ro surse din PNL.
Potrivit acestora, șeful statului a mai spus că nu este de acord cu alegerea președinților de consilii județene într-un singur tur și că aceștia ar trebui să fie aleși de către consilieri, nu direct, așa cum s-a întâmplat în 2016, după ordonanța de urgență dată de PSD.

Iohannis le-a mai transmis liberalilor că prin revenirea la alegerea în două tururi a primarilor există șanse mai mari să fie câștigate și alte primării decât cele conduse în prezent de liberali, precizând că este evident ”că sunt primari cărora nu le convine”.

”Asta e”, a spus președintele. ”Avem interes nu doar pe primăriile în mandat, ci și pentru celelalte”, a conchis el.

Context

Chiar dacă public promite revenirea la alegerile în două tururi, după intrarea la guvernare PNL nu mai este chiar atât de interesat de modificarea legislației dat fiind că partidele mari aflate la putere beneficiază de alegerile într-un singur tur.

…..

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Leave A Comment

%d bloggers like this: