Charles Michel promite o Europă “încrezătoare şi sigură pe ea”, la preluarea mandatului de presedinte al Consiliului European de la Tusk

November 30, 2019
322 Views

Noul preşedinte al Consiliului European, belgianul Charles Michel, a promis vineri o Europă “încrezătoare şi sigură pe ea”, lider în lupta împotriva schimbărilor climatice, la preluarea funcţiei de la predecesorul său, polonezul Donald Tusk, relatează AFP şi DPA.

“Vreau o Europă încrezătoare, sigură pe ea şi hotărâtă”, a subliniat el în marele hol al clădirii Consiliului de la Bruxelles, în faţa unei audienţe formate în principal din funcţionari veniţi să îşi ia la revedere de la Tusk şi să îi ureze bun venit noului titular al funcţiei.

Într-un scurt discurs, după ce i-a adus un omagiu lui Donald Tusk, fostul premier belgian şi-a prezentat priorităţile, în special dorinţa de a face din Europa “liderul mondial al economiei verzi”.

“Trebuie să găsim o cale care să funcţioneze pentru toate ţările”, a dat el asigurări.

Una dintre marile provocări imediate va fi găsirea unui consens până la mijlocul lunii decembrie la primul său summit european în calitate de preşedinte al Consiliului, instituţie care îi regrupează pe şefii de stat şi de guvern din UE, asupra obiectivelor climatice pe termen lung ale UE.

…..

“Voi avea propriul stil, deschis la dialog şi angajat să construiesc punţi”, a promis Charles Michel.

…..

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: