Premierul Ludovic Orban : Pensiile vor crește anul viitor. Vom construi proiectul de buget ținând cont de această creștere

November 29, 2019
346 Views

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că anul viitor pensiile vor crește, iar proiectul de buget va fi construit ținând cont de acest lucru.

„Noi avem un program de guvernare. În acel program de guvernare este foarte clar că, sigur pregătim cu o echipă mai largă de lucru care să îndrepte ce este de îndreptat în sistemul de pensii, pregătind studii de impact, dar în baza prognozelor pe termen lung a acestor studii de impact, vom veni cu o modificare, dar nu în această perioadă. La ora actuală există o lege în vigoare pe care intenționăm să o aplicăm. De altfel, e și puțin probabil ca în an electoral un parlament să modifice legea(…) Având o lege în vigoare, normal că vor crește (cu 40% anul viitor -n.r.). Vom construi proiectul de buget ținând cont de această creștere”, a declarat Orban.

Declarațiile sale vin în contextul în care economistul șef al BNR, Valentin Lazea, a vorbit miercuri despre impactul pe care legea pensiilor îl va avea asupra bugetului în anii următori. El a declarat că: “Legea prevede, în mod interesant, că intră în vigoare la 1 septembrie 2021, cu excepția creșterii care s-a făcut deja la 1 septembrie 2019 și celei care intră la 1 septembrie 2020”. Cu alte cuvinte, creșterea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie poate fi amânată, el considerând că asta este singura soluție pentru a păstra bugetul în parametri.

Leave A Comment

%d bloggers like this: