Activităţi creative care îmbunătăţesc sănătatea mentală

November 27, 2019
259 Views

Activităţile creative şi îmbunătăţirea sănătăţii mentale merg mână în mână, lucru susţinut de specialiştii care recomandă dansul, fotografia sau ţinerea unui jurnal.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, depresia este în prezent cea mai importantă problemă de sănătate mintală ce afectează populaţia adultă. Încercând să găsească soluţii uşor accesibile, specialiştii recomandă ţinerea acestor simptome departe prin desfăşurarea unor activităţi creative.

„Depresia, anxietatea şi dificultăţile noastre de relaţionare provin dintr-o lipsă de exprimare emoţională liberă. Când ne dăm voie să ne exprimăm, ne validăm adevărata natură, sănătatea noastră mentală se îmbunătăţeşte“, este de părere terapeutul Amanda Stemen.

Specialistul recomandă câteva activităţi creative care pot ţine bolile mentale la distanţă:

Scrierea unui jurnal

Există mii de gânduri care îţi trec prin cap în timpul zilei. Scrierea unui jurnal este o modalitate excelentă de a le scoate din minte. Şi nu trebuie să începi cu formula „dragă jurnal”, există şi alte forme de exprimare care pot fi la fel de eficiente. Jurnalul poate fi organizat sub forma unui program de activităţi, un jurnal foto sau doar o istorisire săptămânală.

Cursuri de dans

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: