Papahagi- Principiile contează.

November 21, 2019
198 Views

Ele nu au contat și pentru Klaus Iohannis, care în 2004 îl sprijinea pe Adrian Năstase, în 2009 era aliniat alături de Ponta și Dragnea în spatele lui Geoană, în 2012 sprijinea asaltul PSD/USL asupra statului de drept, iar în 2017-19 numea fără să crâcnească trei premieri PSD.

Totuși, pentru noi principiile contează: Klaus Iohannis a fost aliat cu PSD, dar nu este PSD. În ciuda lipsei lui de principialitate, Klaus Iohannis este membru al Partidului Popular European (creștin-democrat), deci candidează, măcar teoretic, în numele valorilor în care credem.

Pentru noi, democrația și votul contează, așa cum contează comunicarea politicienilor cu electoratul, respectarea cutumelor electorale și a regulilor scrise sau nescrise ale competiției democratice.

De aceea, dacă ne considerăm oameni de dreapta, între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, îl vom alege pe Klaus Iohannis.

Aș vrea însă să le spun moraliștilor de serviciu aliniați în spatele lui Iohannis că:

1. dreptul la vot nu înseamnă și obligația la vot; așa cum candidații nu sunt obligați să dezbată între ei sau să-și facă o campanie adevărată, întâlnind zilnic alegătorii, nici alegătorii nu sunt obligați să aleagă între candidați care nu îi conving: prezența mică la vot exprimă protestul tăcut al cetățenilor și e modul în care aceștia le comunică politicienilor o stare de spirit;

2. oamenii care s-au luptat mereu, fără stipendii și funcții, împotriva PSD nu au de luat lecții de la foștii aliați ai PSD;

3. anti-pesedismul (mai mult sau mai puțin conjunctural) nu este alibi moral sau intelectual;

4. critica la adresa unui adversar al PSD nu echivalează cu sprijinul pentru PSD;

5. mulțumiți-vă că vă acordăm un vot în silă, nu considerați că electorat captiv înseamnă și conștiințe captive!

În ce mă privește, îl voi vota pe Iohannis doar:

1. din spirit civic și fiindcă respect sângele vărsat în decembrie 1989, prin care ne-am redobândit dreptul de a alege;

2. din principialitate și coerență, fiindcă sunt om de dreapta;

3. din pragmatism, fiindcă e alternativa la PSD și la Dăncilă, o candidată infinit mai dăunătoare pentru democrație și statul de drept.

Este posibil ca imaginea să conţină: 5 persoane, costum

Leave A Comment

%d bloggers like this: