Legea care prevede reducerea numărului de ore pentru elevi şi combaterea hărţuirii a fost promulgată de Klaus Iohannis

November 19, 2019
371 Views

A fost promulgată legea care prevede că numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru de învăţământ este în medie 20 de ore pe săptămână la învăţământul primar, 25 de ore pe săptămână la învăţământul gimnazial şi în 30 de ore pe săptămână la învăţământul liceal.

Potrivit Legii promulgată luni de către Klaus Iohannis, prevederile privind reducerea numărului de ore „intră în vigoare începând cu anul şcolar 2020-2021”, conform hotnews.ro.

De asemenea, Legea Educaţiei Naţionale mai este modificată prin introducerea un nou articol, care urmăreşte combaterea fenomenului de bullying: “În unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise comportamentele care constau în violenţa psihologică – bullying”.

Până acum, legea prevedea că numărul de ore minim şi maxim este stabilit de ministrul Educaţiei prin ordin de ministru. Astfel, elevii de la clasa pregătitoare învaţă 19-20 de ore pe săptămână (au maximum un opţional), cei de la clasele I, a II-a şi a III-a au minimum 20 – maximum 21 de ore, iar la clasa a IV-a elevii au minimum 21 de ore şi maximum 22 de ore. Elevii de clasa a V-a au 26-28 de ore pe săptămână, elevii de clasa a VI-a au 28-30 de ore pe săptămână, elevii de clasa a VII-a au 31-33 de ore, iar clasa a VIII-a are 31-34 ore pe săptămână.

Promulgarea vine după ce preşedintele a cerut în mai reexaminarea acestei legi. În cererea de reexaminare, preşedintele Klaus Iohannis semnala faptul că reglementarea prin care sunt stabilite numărul de ore alocat disciplinelor „prezintă neclarităţi”.
….

Leave A Comment

%d bloggers like this: