Ce este turmericul şi la ce este bun. Cinci beneficii ale condimentului exotic

November 18, 2019
297 Views

Turmericul este un condiment exotic, folosit nu doar pentru că dă culoare şi o aromă aparte preparatelor, ci şi pentru proprietăţile sale terapeutice. Principalul condiment al bucătăriei indiene este considerat a avea beneficii majore pentru corpul uman.

Turmericul este un condiment de culoare galbenă spre portocalie, originar din India şi folosit ca element de bază în bucătăriile din Orientul Mijlociu şi din Asia de Sud-Est. Mai mult decât atât, în medicina ayurvedică şi în cea chinezească, turmericul este utilizat pentru tratamentul unor infecţii şi ale inflamaţiilor.

Iată câteva dintre beneficiile turmericului:

1. Un puternic antioxidant

Fenomenele oxidative şi cele reducătoare se numără printre cauzele îmbătrânirii şi a apariţiei unor boli. Turmenicul este considerat cel mai puternic antioxidant natural, neutralizând radicalii liberi ce provoacă îmbătrânirea organismului şi stimulând în acelaşi timp, enzimele antioxidante, scrie healthline.

2. Anti-inflamator eficient

Inflamaţia reprezintă o reacţie a sistemului imunitar la infecţii sau leziuni; în lipsa inflamaţiilor, agenţii patogeni precum bacteriile ar putea pune stăpânire pe corpul nostru şi ne-ar putea ucide. Dacă inflamaţia acută, pe termen scurt, este benefică, lucrurile se schimbă atunci când devine cronică şi atacă ţesuturile organismului. Inflamaţia cronică este cauză pentru multe boli. Turmericul, însă, are efecte anti-inflamatoare. Unele studii au arătat că turmericul poate reduce simptomele uveitei, o inflamaţie oculară ce afectează învelişul mijlociu al globului ocular, în timp ce altele susţin că administrarea zilnică de turmeric timp de câteva luni poate îmbunătăţi funcţia rinichilor în cazul pacienţilor cu inflamaţii renale, potrivit mnn.com.

3. Ajută digestia

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: