Ce beneficii are consumul de kaki, denumit şi „fructul zeilor“

November 17, 2019
528 Views

Nutriţioniştii sunt de părere că fructul kaki are numeroase beneficii pentru organism. Denumit şi „fructul zeilor”, are capacitatea de a îmbunătăţi văzul, reduce semnele de îmbătrânire, dar previne şi diferite tipuri de cancer.

Fructul kaki este bogat în vitamina A, C şi B6, precum şi în fibre dietetice, cupru, magneziu, potasiu şi fosfor. De asemenea, conţine compuşi organici care se încadrează în complexul de vitamine B.

Fructul kaki ajută la stimularea imunităţii datorită conţinutului de vitamina C. De asemenea, creşte producţia de celule albe din sânge, lucru care reprezintă un factor important de apărare a organismului împotriva infecţiilor virale şi fungice şi a corpurilor străine sau a toxinelor.

Precum majoritatea fructelor, şi kaki-ul este o sursă bună de fibre, care conţine aproape 20% din necesarul zilnic într-o singură porţie. Nutriţioniştii au arătat că fibrele ajută organismul să proceseze alimentele într-un mod mai eficient. Acest lucru duce la secreţia de sucuri gastrice şi digestive, ameliorând simptomele de constipaţie şi diaree. Împreună cu proprietăţile antioxidante care reduc şansele de apariţie a cancerului, aceştia scad şi riscul de apariţie a tumorilor.

Fructul kaki conţine acid betulinic, care s-a dovedit că este un compus antitumoral.

Leave A Comment

%d bloggers like this: