Adevarul gol-golut despre proprietatile anticancerigene si antiinfectioase ale usturoiului (si sfaturi privind consumul de usturoi)

November 11, 2019
1,057 Views

Usturoiul, cu aroma sa puternica specifica, este un ingredient deseori folosit la mancaruri. Iar cercetatorii il lauda pentru potentialul medicinal dovedit la testele de laborator.

Dar stiai ca usturoiul ti-ar putea salva viata? Citeste mai departe ca sa afli exact cum.

Sfatul prezentat aici dateaza de pe vremea grecilor antici, pe cand Hipocrate obisnuia sa le prescrie pacientilor usturoi pentru a-i vindeca de diverse boli si afectiuni.

Ce este usturoiul?

Usturoiul este o leguma apartinand familiei de plante bulbiforme Alliaceae (ceapa, arpagicul, prazul si ceapa verde fac parte si ele din aceasta familie). Este frecvent utilizat la gatit pentru a intensifica si imbogati aroma alimentelor. Cu toate acestea, usturoiul este folosit si in scopuri medicinale.

Beneficiile bulbilor de usturoi constau in special in urmatoarele ingrediente continute: sulf, arginina, oligozaharide, flavonoide, si seleniu. Toate acestea sunt benefice pentru sanatatea organismului.

Ce efecte are usturoiul asupra sanatatii corpului?

Usturoiul contine alicina, un compus chimic care ii confera usturoiului aroma puternica specifica si care detine proprietati antibacteriene. Alicina este cunoscuta pentru efectele sale pozitive, care variaza de la combaterea racelilor comune pana la prevenirea cancerului.

S-a dovedit ca usturoiul atrage urmatoarele beneficii:

– Consumul de usturoi poate reduce riscul de cancer de colon, rectal, de san, pulmonar sau de stomac, sugereaza cercetatorii. Acest lucru se realizeaza prin impiedicarea formarii de substante cancerigene, prin repararea ADN-ului deteriorat, si prin distrugerea si impiedicarea proliferarii celulelor canceroase.
– Usturoiul ajuta la reducerea tensiunii arteriale.
– Elasticizeaza arterele intarite si intarzie imbatranirea acestora.
– Este bun pentru piele, fiind utilizat in tratamentul verucilor si a micozei piciorului.
– Trateaza febra, tusea, durerile de cap, durerile de stomac, guta, congestia sinusurilor, si multe alte afectiuni.
– Usturoiul proaspat ucide bacteriile, printre care si E. coli si Salmonella.

Care este cel mai bun mod de a consuma usturoiul?

Pentru a putea beneficia de toate avantajele oferite de usturoi, acesta trebuie sa fie consumat in mod corespunzator. Prin adaugarea a doua portii de usturoi crud la mancare in fiecare saptamana poti reduce riscul de aparitie a cancerului pulmonar cu aproape 50%.

In scopul prevenirii cancerului, lasa usturoiul curatat timp de 15 minute la aer inainte de a-l consuma. In acest interval de timp, usturoiul elibereaza o enzima care produce compusi anticancerigeni. Pentru eliberarea acestor compusi, usturoiul trebuie sa fie bine tocat, zdrobit sau pisat. Astfel se activeaza alicina, principalul ingredient activ.

Leave A Comment

%d bloggers like this: