Topul fericirii în țările UE. România, spre coada clasamentului. Cei mai fericiți cetățeni trăiesc în Belgia, Austria, Olanda și Finlanda

November 9, 2019
330 Views

A te declara fericit nu este același lucru cu a fi fericit, dar în complexa dorință de a măsura starea de spirit a europenilor, Eurostat a publicat joi o statistică în care cele mai fericite țări din UE sunt clasificate în funcție de răspunsurile cetățenilor la o întrebare: cât de des vă simțiți fericiți? Belgienii, olandezii, austriecii și finlandezii conduc clasamentul: 76% dintre cei consultați în aceste țări susțin că s-au simţit fericiți „mereu sau majoritatea timpului”, în ultimele patru săptămâni.
Acestea sunt urmate îndeaproape de Luxemburg (74%) și Spania (72%). Dacă te uiți la extreme și îi iei doar pe cei care spun că sunt fericiți „tot timpul”, Spania este în frunte, cu 29% dintre cei chestionați. Aproape același procent de letoni (28%) afirmă că nu sunt „niciodată sau aproape niciodată” fericiţi.

Spre coada clasamentului apare o corelație mai mare între finanțe și fericire. În Letonia, Bulgaria, Croația, Lituania, România și Grecia, mai puțin de jumătate dintre cetățenii chestionați s-au declarat fericiți.

A contabiliza un sentiment atât de subiectiv nu este simplu, iar diferențele abisale dintre studii indică faptul că fiabilitatea este limitată. Factori precum sinceritatea, așteptările mai mari sau mai mici, dimensiunea eșantionului sau pur și simplu cea mai bună sau cea mai proastă stare de spirit a celui intervievat în acea zi pot influența răspunsul atunci când se declară fericiţi.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: