Prognoza meteo: După vortexul polar, un val de aer cald loveşte România. Cât ţine vara şi ce se anunţă până pe 1 decembrie Citeste mai mult: adev.ro/q0dq9v

November 4, 2019
236 Views

După ce vortexul polar a adus iarna în România, meteorologii anunţă o nouă schimbare dramatică de vreme: se întoarce vara. Potrivit unei noi prognoze a specialiştilor Severe Weather, România şi alte ţări din Europa Centrală şi de Est vor fi lovite de un nou val de căldură, într-un interval foarte scurt de la vortexul polar care a adus ninsori, ploi şi temperaturi scăzute.

….

Prognoza ANM pentru următoarele 4 săptămâni:

Săptămâna 04.11.2019 – 11.11.2019

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile vestice, estice şi sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice şi nordvestice, iar în restul ţării va fi deficitar, mai ales în sudul şi sud-estul teritoriului.

Săptămâna 11.11.2019 – 18.11.2019

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 18.11.2019 – 25.11.2019

Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile estice şi sud-estice şi apropiat de cel normal al perioadei în rest.

Săptămâna 25.11.2019 – 02.12.2019

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantităţile de preciptaţii estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Leave A Comment

%d bloggers like this: