Primăria Cluj-Napoca investește 20% din impozitele și taxele locale pentru dotarea școlilor și activități educaționale, a anunțat Emil Boc

November 3, 2019
296 Views

La Cluj-Napoca 20% din impozitele și taxele locale sunt investite anual în școli, a anunțat primarul Emil Boc la conferința pe teme de educație SuperTeach. Boc a declarat, potrivit unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, că banii pentru modernizarea sistemului de învățământ sunt alocați în fiecare an. La nivelul țării finanțarea suplimentară a Educației de către primării și autorități locale a fost calculată de Curtea de Conturi în 2016 la doar 0,6% din totalul finanțării anuale, adică 21 de lei per elev.

”Lumea este deja digitală, la fel ca și copiii noștri, dar sistemele noastre de educație încă nu”, a mai spus Boc.

”Am participat astăzi la deschiderea celei de a 17-a ediții a conferinței ”SuperTeach” – eveniment care a reunit la Cluj profesori din întreaga țară. Cu această ocazie, am subliniat importanța competențelor digitale pentru sistemul nostru educațional și pentru slujbele viitorului.

Cu privire la această temă, Comisarul European pentru Economie digitală și societate digitală, Mariya Gabriel a punctat următoarele: „43% din populația Uniunii Europene are un nivel scăzut de educație digitală, iar 17% este complet lipsită de competențe digitale – ceea ce duce la un risc serios de excluziune.

După cum indică studiile, eforturilor noastre ar trebui să se concentreze asupra profesorilor, care sunt dornici să își îmbunătățească competențele digitale și să folosească tehnologia în sprijinul activităților lor. Dacă reușim să îmbunătățim capacitatea digitală și încrederea în sine a profesorilor în acest domeniu, acest lucru îi va ajuta să transmită tinerilor competențele digitale de care au nevoie atât pentru viața profesională cât și pentru participarea la viața societății”, a scris Emil Boc pe Facebook.

…..

FOTO: Facebook.com/Emil Boc

Leave A Comment

%d bloggers like this: