Homeopatia – O cale blândă de a scăpa de gripă şi răceală?

November 2, 2019
349 Views

Chiar dacă soarele străluceşte încă puternic, nu ne putem lăsa înşelaţi – toamna este aici. Anotimp asemuit, printre altele, cu virusurile şi răcelile de tot felul, dar nu neapărat. Există şi alternative blânde de a evita nasul înfundat şi durerile în gât. Potrivit OMS, aproximativ 300 de milioane de oameni primesc îngrijiri homeopatice. Aceasta înseamnă că homeopatia este cea mai răspândită formă de medicină „complementară” din lume.

Perspectiva de a contracta un virus de răceală sau de gripă nu încântă pe nimeni. Fiecare dintre noi caută soluţii de a scăpa de frisoane, dureri de cap şi tuse, dacă se poate, cu tratamente prietenoase cu organismul nostru, care să ne permită să ne vedem mai departe de viaţă fără neplăceri. Şi se poate. Homeopatia este o astfel de terapeutică medicamentoasă.

Potrivit unei statistici a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii – OMS-, aproximativ 300 de milioane de oameni din lume primesc îngrijiri homeopatice (B. Poitevin, WHO Policy and Practice, Integrating homoeopathy in health systems, 1999), furnizorii fiind 400.000 de profesionişti din domeniul sănătăţii din întreaga lume( Centre canadien des consommateurs d’homéopathie).

Homeopatia este cea mai răspândită formă de medicină „complementară” din lume (World Health Report, WHO Global Atlas of Traditional, Complementary and Alternative Medicine, Map Volume, 2005).

Cu toate acestea, medicamentele homeopatice reprezintă între 0,2 până la 0,3% din piaţa mondială a medicamentelor. Homeopatia are statutul juridic al unui sistem individual de îngrijire medicală în 42 de ţări şi este recunoscută ca făcând parte din medicina complementară / alternativă în 28 de ţări. (Legal Status of Traditional Medicine and Complementary/Alternative Medicine: A worldwide review. Geneva: World Health organization; 2001 )

Paşi simpli pentru păstrarea stării de bine

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: