Preşedintele Klaus Iohannis : Romania poate progresa semnificativ printr-o mai buna utilizare a fondurilor europene destinate agriculturii

October 31, 2019
227 Views

România poate progresa ”semnificativ” printr-o mai bună utilizare a fondurilor europene destinate agriculturii, a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, la deschiderea Târgului Internaţional INDAGRA.

“Eu cred că România poate progresa semnificativ printr-o mai bună utilizare a fondurilor europene destinate agriculturii, din care a atras până acum doar puţin peste jumătate. Recoltele bune din ultimii ani şi plăţile directe susţin agricultura, dar încă nu contribuie suficient la reducerea sărăciei şi a depopulării zonelor rurale. Trebuie să schimbăm România în bine pornind de la nevoile oamenilor şi de la dorinţa lor de a avea o viaţă mai bună”, a spus Iohannis.

El a subliniat că fără măsuri strategice “urgente”, balanţa comercială a produselor agroalimentare, care înregistrează un deficit de 1 miliard de euro, nu poate fi echilibrată.

Şeful statului a arătat că pentru o agricultură performantă este nevoie de activarea responsabilă a tandemului public-privat.

“Autorităţile statului trebuie să fie conştiente de responsabilităţile care le revin şi cât mai capabile să le şi îndeplinească. Nu au fost deloc aşa, din păcate, în combaterea epidemiei de pestă porcină, cu măsuri adoptate, aş zice, în bătaie de joc faţă de munca oamenilor şi faţă de aşteptările consumatorilor”, a spus Iohannis.

El s-a declarat convins că agricultura poate fi “vârf de lance” pentru creşterea economică a României şi a subliniat că este imperativ ca noul ministru al Agriculturii să acţioneze cu pricepere şi responsabilitate.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: