Criteriile de încadrare în grad de handicap, modificate

October 21, 2019
283 Views

O propunere de modificare a incadrării în grad de handicap a fost pusă în dezbatere publică de către Ministerul Muncii. Este vorba despre modificarea Ordinului nr. 762/1.992/2007.

La capitalul 4, la Funcțiile sistemului respirator, la Evaluarea gradului de handicap se introduce un nou punct care spune că:

“Afecțiuni respiratorii cronice cu hipoxemie severă/gravă în repaus, ce necesită oxigenoterapie de lungă durată – durata administrării cotidiene ≥/= 15 ore/zi, indiferent de vârsta de debut”.

Angajarea persoanelor cu dizabilități. Ce taxe va plăti angajatorul

La capitolul care vizează funcțiile neuro-musculo-scheletice şi ale mişcărilor aferente se modifică nota de la deficiențe medii care spune că: ”Pentru perioade de 12 luni, în vederea adaptării la unimanualitate, transfer gestualitate, se poate încadra în grad de handicap accentuat. Pentru situațiile menționate se va stabili termen permanent de valabilitate a încadrării în grad de handicap, de la prima evaluare.”

Ordinul mai prevede și obligativitatea de a urma activități și servicii prevăzute în Programul individual de reabilitare și integrare socială a adultului cu handicap și în Planul individual de servicii pentru a se evita excluziunea socială.

Leave A Comment

%d bloggers like this: