Orthodoxia – Antal Bánhegyesy / Expoziție foto, 10-20 octombrie 2019, Muzeul de Arta Cluj-Napoca

October 18, 2019
401 Views

Seria de fotografii a fost inspirată de un fenomen din Ungheni, județul Mureș. O biserică ortodoxă a fost construită peste o biserică greco-catolică veche de sute de ani din satul transilvănean, încorporând-o în întregime. Așa a apărut situația absurdă a “bisericii din biserică”.

De la schimbarea regimului, în România au fost construite peste 7.000 de biserici ortodoxe, iar mai mult de 1.000 sunt în construcție. Aceasta înseamnă că în ultimii 30 de ani, în fiecare a doua zi, o biserică a fost predată în România. Dimensiunea fondurilor publice este, fără îndoială, o chestiune de stimulare politică.

Banhegyesy Antal
Este un fotograf maghiar de origine română, care locuiește și lucrează la Budapesta.

Proiectele lui fotografice au câștigat numeroase premii, printre care: Fellowship of the Robert Capa Grand Prize – Capa Center, Budapest (2018), Finalist / New East Photo Prize – Calvert Journal, London (2018), Finalist / Different Worlds – Contemporary Photography Competition – Photon Gallery, Ljubljana (2018), Erasmus prize – Ecole de l’image Les Gobelins, Paris (2016), Premiul 3 – CEWE International Photo Contest, Berlin (2013), Premiul 1 – Black and White Photographer of the Year International Photo Contest, London (2012).

De asemenea, fotografiile lui Antal au apărut în publicații precum: The Guardian, Zoom.hu, British Journal of Photography, Joia Magazine (Chile).
Expoziția poate fi vizitată zilnic în intervalul orar: 10.00 – 18.00.
www.fotopia.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: