Președintele CJ Cluj, Alin Tișe , primari si viceprimari din Judetul Cluj , la Bruxelles . Gazda a fost europarlamentarul Daniel Buda

“Zilele acestea am plăcerea de a fi gazda unui grup format din președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, de primari și viceprimari din județul Cluj, pe care i-am invitat la Bruxelles în cadrul programului pus la dispoziție de Parlamentul European, tocmai pentru a cunoaște mult mai bine această instituție și rolul deosebit de important în arhitectura politică europeană dar și pentru a cunoaște implicațiile deciziilor asupra vieții de zi cu zi a tuturor cetățenilor europeni. Le-am vorbit invitaților mei și despre discuțiile purtate în cadrul Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală în care activez ca vicepreședinte și în cadrul Comisiei de Dezvoltare Regională, despre deciziile care se iau la acest nivel și care pot afecta pozitiv sau negativ țara noastră.

Ştiu că aleșii locali din România o duc astăzi foarte greu, având în vedere bugetele mici pe care trebuie să le gestioneze în raport cu necesitățile mari ale comunităților însă am subliniat nevoia de absorbție a fondurilor europene puse la dispoziție de Comisia Europeană, și în special a fondurilor care se pot absorbi direct de aici, de la Bruxelles. Cu ajutorul acestor fonduri vor putea fi finanţate investiţii publice ale autorităţilor locale în infrastructură, în antreprenoriat, sănătate sau educație. Eforturile pentru absorbţia corectă şi eficientă a fondurilor europene trebuie să fie depuse, deopotrivă, atât de ministerele de resort cât și de autoritățile locale astfel încât cetățenii să beneficieze de o calitate înaltă a vieții.
Doar împreună putem reuşi să avem o Românie performantă iar fondurile europene reprezintă o şansă pe care România nu îşi poate permite să o piardă.
Le mulțumesc colegilor pentru că au răspuns pozitiv invitației mele de a veni la Parlamentul European și îi asigur în continuare de tot sprijinul meu în efortul lor de a dezvolta comunitățile pe care le păstoresc.” arata Buda

Leave A Comment

%d bloggers like this: