Cererile de finantare pentru cele trei spitale regionale, pregatite pentru a fi depuse in octombrie-noiembrie

October 12, 2019
306 Views

Cererile de finanţare pentru cele trei spitale regionale sunt pregătite pentru a fi depuse în cadrul AP 14 / POR ca proiecte majore în perioada cuprinsă între mijlocul lunii octombrie şi finalul lunii noiembrie, a arătat vineri, ministrul demis al Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, în cadrul unei conferinţe de presă prilejuite de prezentarea bilanţului în domeniul fondurilor europene.

“Cele trei spitale regionale sunt finanţate prin Programul Operaţional Regional Axa 14. Această axă va fi deschisă probabil în următoarele zile. Ghidul a fost consultat, a fost îmbunătăţit şi este gata de fi lansat apelul şi practic cu Ministerul Sănătăţii, care depune proiectele şi cere bani, am discutat că în maximum cinci zile de la deschiderea apelului ei pot să-şi încarce în sistemul electronic cereri de finanţare pentru primele două proiecte”, a spus Roxana Mînzatu.

Ea a declarat că, pentru Spitalul regional de urgenţă Iaşi, studiul de fezabilitate este finalizat şi predat. Cererea de finanţare este finalizată şi va fi depusă la AM POR în a doua jumătate a lunii octombrie 2019. Contractul este estimat a fi semnat până la finalul lunii decembrie 2019.

De asemenea, pentru Spitalul regional de urgenţă Cluj-Napoca studiul de fezabilitate este finalizat şi predat. Cererea de finanţare va fi depusă la AM POR în a doua jumătate a lunii octombrie 2019.

Spitalul regional de urgenţă Craiova este “un pas în spate”, în sensul că varianta finală a studiului de fezabilitate este predată şi în aprobare la minister. În data de 11 octombrie 2019 era planificat ca indicatorii tehnico-economici să fie avizaţi în cadrul Consiliului Interministerial. Cererea de finanţare era planificată să fie depusă la AM POR în luna noiembrie 2019, cel mai târziu în luna decembrie 2019. Se estimează semnarea contractului de finanţare până la finalul lunii martie 2020. AGERPRES

Detalii privind Spitalul regional Cluj

Leave A Comment

%d bloggers like this: