Presedintele Klaus Iohannis: Industria IT&C a ajuns la 6% din PIB într-un timp record/ Sprijinirea sectorului IT ar trebui să fie pe agenda oricărui Guvern

October 4, 2019
312 Views

Prezent în cadrul evenimentului „GoTech World” președintele Klaus Iohannis a punctat că România are nevoie de stabilitatea și predictibilitatea legislației, fapt care a lipsit în timpul guvernării PSD. Seful statului a punctat că industria IT&C a ajuns la 6% din PIB într-un timp record și a afirmat că sprijinirea sectorului IT ar trebui să fie pe agenda oricărui Guvern.

”Pentru următorii ani, consider că sprijinirea dezvoltării sectorului digital ar trebui să se afle, cu titlu de prioritate zero, pe agenda oricărui guvern – care sper că va veni după săptămâna viitoare”, a spus Klaus Iohannis. ”Predictibilitatea este cuvântul de ordine al oricărei guvernări responsabile. Dar, cum am văzut în ultimii ani, din păcate, orice numai predictibilitate nu am avut. Nu am să insist acum asupra degringoladei generate de PSD în sectoare esențiale ale economiei naționale și nici asupra incapacității acestui partid de a înțelege că administrația trebuie să sprijine mediul de afaceri, nu să îi distrugă speranța și perspectivele”, a afirmat Klaus Iohannis.

”Sectorul digital este marea revelație a economiei românești. În ultimul deceniu, industria IT&C a ajuns la 6% din PIB într-un timp record. Avem un capital uman de peste 140 de mii de profesioniști angajați în domeniu și o valoare actuală de circa 4,5 miliarde de euro a pieței autohtone de profil”, a fost mesajul președintelui Klaus Iohannis.

”Sectorul IT&C trebuie să devină un vârf de lance în dezvoltarea economiei și a societății, atât prin liderii consacrați, cât și prin cei intrați recent pe piață. Recunoaștem cu toții nevoia de multiplicare a eforturilor în domeniul infrastructurii digitale și a unui mediu de afaceri favorabil investițiilor în creativitate, inovare și tehnologie”, a explicat președintele Klaus Iohannis, în cadrul evenimentului „GoTech World”.

Președintele Iohannis a încercat să creioneze ce ar trebui să facă guvernanții pentru sectorul IT și a remarcat dezvoltarea industriei IT din ultimii ani, recunoscând meritele antreprenorilor din domeniu.

”Am fost și voi rămâne și în continuare un promotor al unei economii de piață autentice și al unei guvernări responsabile. De la an la an, inițiativele orientate spre digitalizare în economia și în societatea românească devin tot mai numeroase și mai consistente, iar această reușită vă aparține dumneavoastră, și dumneavoastră, și tuturor celor din sector. Sunt convins că aceste evoluții își vor intensifica presiunea pentru modernizarea României, iar statul trebuie să încurajeze și să susțină, prin cadrul legislativ, acest proces de modernizare”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Leave A Comment

%d bloggers like this: