Fabrica de Pensule – 10 ani , str.Henri Barbusse nr.59-61, 4 octombrie, ora 18.00

October 4, 2019
309 Views

Povestea Fabricii de Pensule a început acum 10 ani, în octombrie 2009, când o seamă de artiști, organizații și manageri culturali și-au găsit o casă comună în clădirea unei foste fabrici din Cluj. Pentru mulți dintre aceștia, Fabrica a însemnat un teren pe care îl credeau sigur; se pregăteau nu pentru o conversie temporară a unui spațiu industrial, ci pentru o mutare definitivă – acasă. Datorită pasiunii lor și a unui efort comunitar susținut, Fabrica a devenit în acești ani catalizatorul scenei independente din Cluj. Un întreg sector independent, noi toți care lucrăm la, cu sau lângă Fabrică, suntem, într-un fel sau altul, rezultatul acestui fenomen.

Acum, la împlinirea a 10 ani de existență, a venit momentul pentru reflecție asupra acestei munci și asupra noului Cluj oglindit de o Fabrică de Pensule care încet se desparte de spațiul care i-a oferit identitatea. În acest moment de reconfigurare, speranța noastră e că Fabrica de Pensule a însemnat și continuă să însemne mai puțin clădirea și mai mult oamenii din jurul ei.

Vă mulțumim că faceți parte din această largă comunitate care a făcut posibilă creșterea și maturizarea noastră!

Programul pe care l-am pregătit pentru această toamnă nu este o retrospectivă a acestui deceniu trecut, nici simplu prilej jubiliar sau un eveniment sumbru de închidere a unui proiect instituțional. Este un program prin care ne-am propus să ne uităm în jur și să ne imaginăm împreună viitoruri posibile și, nu în ultimul rând, să încercăm să întrevedem locul și rolul Fabricii ca spațiu destinat analizei, dialogului și acțiunii.

Ne face o deosebită plăcere să vă invităm vineri, 4 octombrie, ora 18:00, la deschiderea oficială a sezonului „Fabrica de Pensule – 10 ani” care va avea loc în clădirea Fabricii de Pensule de pe strada Henri Barbusse.

Cele două luni de program cuprind numeroase vernisaje, spectacole invitate, din țară și din străinătate, workshopuri, dezbateri, discuții publice cu artiști și tururi ghidate despre care puteți afla mai multe de aici.

Brosura program

Leave A Comment

%d bloggers like this: