Finanţarea colectării selective a deşeurilor din instituţiile publice va fi susținută de la bugetul local

October 3, 2019
249 Views

Camera Deputaţilor a adoptat, pe 2 octombrie, un proiect de lege potrivit căruia finanţarea colectării selective a deşeurilor în instituţiile publice şi achiziţionarea recipientelor se asigură din bugetul unităţii administrativ-teritoriale sau din bugetul operatorilor de salubritate.

Proiectul de lege modifică şi completează în acest sens Legea nr.132/2010 privind colectarea selectivă a deşeurilor în instituţiile publice şi a fost adoptat cu 238 voturi pentru şi o abţinere.

Potrivit proiectului, instituţiile publice sunt obligate să asigure finanţarea pentru colectarea selectivă a deşeurilor generate în cadrul acestora. Fac excepţie unităţile şi instituţiile de învăţământ. Finanţarea colectării selective şi achiziţionarea recipientelor pentru colectarea selectivă a deşeurilor se asigură din bugetul unităţii administrativ-teritoriale sau din bugetul operatorilor de salubritate, în funcţie de prevederile contractului de delegare a gestiunii serviciului.

Deşeurile colectate selectiv vor fi cântărite la predare, iar cantităţile vor fi consemnate într-un registru de evidenţă a deşeurilor colectate selectiv. Datele din registru vor fi raportate trimestrial către Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi nu lunar, cum este în prezent în lege. Această lege intră în vigoare în termen de 90 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Camera Deputaţilor este for decizional. AGERPRES

Foto : www.ph-online.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: