Clujeanca Gabriela Ciot este noua propunere pentru funcția de comisar european din partea României

October 2, 2019
751 Views

Gabriela Ciot este noua propunere pentru funcția de comisar european din partea României, alături de Dan Nica, a anunțat premierul Viorica Dăncilă. Prima propunere, Rovana Plumb, a fost respinsă în urma audierilor din Comisia Juridică a Parlamentului European.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat, marţi, după şedinţa Comitetului Executiv, că Dan Nica rămâne propunerea pentru funcţia de comisar european, iar dacă se cere, social democraţii au şi o propunere de rezervă, o femeie, respectiv pe Gabriela Ciot.

„Un alt subiect aflat pe ordinea de zi a fost cel al comisarului european. Am avut o discuţie cu preşedintele Comisiei Europene şi am discutat despre propunerile pe care trebuie să le facem şi modul în care trebuie să procedăm în perioada următoare. Am votat mandatarul financiar pentru alegerile prezidenţiale şi bineînţeles că am vorbit despre organizare, despre acţiunile pe care le vom avea în perioada următoare. Am făcut două propuneri, un bărbat şi o femeie, pentru comisar european. Dan Nica rămâne propunerea în continuare, pentru că este liderul eurodeputaţilor PSD şi o persoană susţinută de grupul S&D. Dac[ se cere, bineînţeles avem şi o rezervă, Gabriela Ciot, secretar de stat la MAE. Dar vom proceda ca şi Ungaria. Dacă Ungaria va face două propuneri, România va face două propuneri”, a anunţat Viorica Dăncilă, după şedinţa Comitetului Executiv PSD.

Gabriela Ciot este secretar de stat pentru afaceri europene, în cadrul MAE din septembrie 2017.

De asemenea, este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, iar în 2015 a obținut abilitarea pentru conducerea de doctorate în domeniul relații internaționale și studii europene, potrivit CV-ului său de pe site-ul MAE.

În cadrul Facultății de Studii Europene este Directorul Școlii Doctorale „Paradigma Europeană” (relații internaționale și studii europene) și coordonează programele de masterat Management și negocieri internaționale și europene și Cultural Diplomacy and International Relations.

De asemenea, este coordonatoarea Centrului pentru Negocieri Internaționale și Europene, de la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, și a secției de Diplomație Culturală (ICD Berlin, filiala Cluj-Napoca).

1 Comments

  1. NINA said: "O FEMEIE INTELIGENTA SI DISCRETA".

Leave A Comment

%d bloggers like this: