Bienala Internationala de Ceramica Cluj, 2019, editia a IV-a

October 2, 2019
423 Views

În perioada 1-6 octombrie 2019 au loc în Cluj-Napoca principalele evenimentele ale celei de-a patra ediții a Bienalei Internaţionale de Ceramică Cluj, pe scurt CCB. Această manifestare dedicată artei ceramice este singura de acest gen din România. Ea reunește peste 100 de artisti, selectați dintre sute de aplicanți din intreaga lume, in cadrul celei mai de amploare competiții internaționale de ceramică din România pentru care un juriu internaţional va premia cele mai bune lucrări.

Deschiderea oficiala și festivitatea de premiere va avea loc la Muzeul de Arta din Cluj, pe data de 2 octombrie 2019 la ora 18:00.

Pentru a încuraja comunicarea între artişti oferim și un cadru de dialog pe tema ceramicii. Masa rotundă “Tendinţe de dezvoltare și perspective de evoluţie culturală a bienalelor internaţionale de ceramică” va fi mediată de curatorii și criticii Ion Lefter, Raluca Băloiu și Mircea Oliv

Atelierul “Sharing Artistic Experiences” va reuni artişti și ceramişti care își vor prezenta propria experienţă artistică sau iniţiativele culturale şi sociale ca și organizatori sau antreprenori.

Pe lângă competiția internațională, acest “festival al artei ceramice” reunește și alți artiști, din România și de peste hotare, în diverse evenimente conexe dedicate promovarii artei ceramice contemporane.

Vedeți și celelate evenimente postate în cadrul CCB 2019 pentru mai multe detalii sau pe site la https://clujceramicsbiennale.com

Program 

Leave A Comment

%d bloggers like this: