14 octombrie : Ziua internaționala a DEEE-urilor vizează sensibilizarea publicului cu privire la deșeurile electronice

October 1, 2019
462 Views

După succesul înregistrat în 2018, a doua ediție a International E-Waste Day (Ziua internațională a deșeurilor de echipamente electrice și electronice) va avea loc pe data de 14 octombrie 2019.

Ziua internațională a DEEE-urilor este o inițiativă a WEEE Forum si are drept scop încurajarea utilizatorilor de a le preda în mod corect conducând astfel la o creștere a ratelor de colectare și reciclare. Anul trecut, peste 50 de organizații din 40 de țări din întreaga lume au organizat numeroase tipuri de activități de promovare, de la conferințe si seminarii, la activitati de colectare stradale si în scoli, la campanii de social media, ghiduri și jocuri online.

Potrivit ONU, doar 20% din deșeurile electronice globale sunt reciclate anual, ceea ce înseamnă că 40 de milioane de tone de DEEE ajung la groapa de gunoi, sunt arse sau tranzacționate ilegal, fie tratate într-un mod sub-standard. Toate acestea duc la pierderi uriașe de materii prime valoroase și provoacă probleme grave în materie de sănătate, mediu și sociale prin transferurile ilegale de deșeuri către țările în curs de dezvoltare.

WEEE Forum invită pe toți cei interesați de problematica DEEE-urilor să participe la ediția din 2019 a Zilei internaționale a deșeurilor electrice și electronice.

Mai multe informații despre cum va puteți implica găsiți la: www.weee-forum.org/iewd-about/

Foto : www.environ.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: