Toamna, o provocare pentru imunitatea a 70% dintre români

September 26, 2019
299 Views

Peste 70% din români observă că schimbarea anotimpurilor le afectează nivelul de energie şi chiar starea de sănătate, iar un procent similar consideră că au nevoie de o cură de creştere a imunităţii, arată un sondaj recent al Vegis.ro, magazin online de produse bio şi naturiste. Cei mai mulţi români (76%) consideră că şi imunitatea copiilor are nevoie de un boost la începutul toamnei, mai ales când (re)intră în colectivitate.

Schimbarea de temperatură, de multe ori bruscă, stresul crescut, dar şi reintrarea copiilor în colectivitate odată cu începerea noului an şcolar sunt factori care afectează starea generală de sănătate, consideră românii, potrivit sondajului Vegis.ro. Tocmai de aceea, mulţi dintre aceştia apelează la ajutoare pentru a creşte imunitatea.

Românii sunt tot mai conştienţi de rolul important pe care sistemul imunitar îl are pentru starea generală de sănătate şi de faptul că acesta asigură capacitatea organismului de a se proteja şi de a lupta împotriva virusurilor, bacteriilor şi toxinelor. O cură de imunitate se traduce mai mult într-o cură de prevenţie, de susţinere a organismului, pentru ca acesta să reziste şi să fie pregătit pentru schimbările dintre anotimpuri, a precizat Mihai Bucuroiu, director general şi fondator Vegis.ro.

Astfel, 55% consideră că toamna se îmbolnăvesc mai uşor decât în restul anului, iar aproape două treimi dintre respondenţi aleg să urmeze cure de susţinere a imunităţii la schimbarea anotimpurilor. În privinţa imunităţii copiilor, doar 4,6% consideră că nu este nevoie ca aceştia să consume produse speciale, în timp ce aproape un sfert dintre părinţi au precizat că folosesc produse care cresc imunitatea copiilor pe parcursul întregului an.

Am observat în ultimii ani că perioada de dinaintea începerii şcolii este marcată de creşteri ale vânzărilor de produse apicole şi formule complexe de vitamine – peste 20% pe segmentul produselor care ajută la menţinerea sănătăţii în general şi îndeosebi la creşterea imunităţii. O tendinţă evidentă este pe zona produselor care pot fi administrate copiilor, cum ar fi mierea de Manuka şi siropurile bogate în vitamina C, unde creşterile merg spre 35%. De altfel, sondajul ne-a arătat că două treimi dintre cei care au făcut măcar o dată o cură de imunitate au procedat la fel şi în cazul copiilor, a mai adăugat Mihai Bucuroiu.

Vitamina C, ghimbirul, mierea de Manuka, usturoiul, dar şi combinaţiile de vitamine sunt preferate de adulţi în curele de creştere a imunităţii, în timp ce pentru copii cei mai mulţi aleg complexurile de vitamine (61%) şi produsele apicole, inclusiv mierea de Manuka (55%).

….

Foto : www.vedda.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: