Consiliul Județean Cluj, sprijin pentru derularea Transilvania Rally 2019

September 26, 2019
586 Views

În calitate de partener în organizarea unuia dintre cele mai mari evenimente automobilistice găzduite în acest an de județul Cluj – Transilvania Rally 2019, Consiliul Județean Cluj invită toți clujenii și turiștii aflați în vizită la acest sfârșit de săptămână să ia parte la numeroasele evenimente organizate cu acest prilej.
Competiția ce se va desfășura în perioada 26-28 septembrie a.c., pe teritoriul județului Cluj, reprezintă atât a VII-a etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop, cât şi a V-a etapă a Tour European Rally (TER), recunoscută de Federaţia Internaţională de Automobilism.
Astfel, joi, 26 septembrie, de la ora 16:00 la ora 19:00, va avea loc Rally Kids Zone, deschiderea festivalului urmând a avea loc de la ora 19:00, pe platoul Cluj Arena.
Vineri, 27 septembrie, clujenii sunt invitaţi să se bucure de primele patru probe speciale ce se desfăşoară la Căpuşu Mare (prima maşină pleacă la 15:58), Beliş (prima maşină pleacă la 17:01), Mărişel (prima maşină pleacă la 17:39) şi Floreşti (prima maşină pleacă la 20:32).
Sâmbată, 28 septembrie, vor mai avea loc încă cinci probe speciale şi o super specială, astfel: proba specială Beliş 2 (prima maşină pleacă la 09:28), proba specială Dângău 1 (prima maşină pleacă la 10:28), proba specială Floreşti 2 (prima maşină pleacă la 11:31), proba specială Dângău 2 (prima maşină pleacă la 14:04), proba specială Floreşti 3 (prima maşină pleacă la 15:07) şi proba superspecială din zona platoului Cluj Arena – Sala Polivalentă precum și din interiorul parcării supraterane, prima maşină urmând să plece la 16:18.
Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 19.30, pe platoul Cluj Arena.
În vederea derulării în condiții optime a competiției, Consiliul Județean a intervenit pe drumurile județene pe care se organizează probele speciale, respectiv DJ 103K Căpușu Mare – Dângăul Mare – Râșca – Dealul Negru – Beliș prin executarea de lucrări de plombări în zona de desfășurare a competiției, respectiv pe DJ 107P Gilău (DN1) – Someșu Rece – Lacul Tarnița – Mărișel – DN1R, prin executarea de operațiuni de întreținere a lucrărilor curente. În ceea ce privește esplanada stadionului Cluj Arena, locație în care se află sediul central al raliului și centrul de presă, forul administrativ județean a pus la dispoziția organizatorului principal – Napoca Rally Academy, o serie de facilități printre care elementele necesare de logistică și personal specializat.

Leave A Comment

%d bloggers like this: