„Laudă cărții”, noul monument din Curtea Interioară a Clădirii Centrale UBB!

September 23, 2019
349 Views

Universitatea Babeş-Bolyai va avea, începând de luni, 23 septembrie 2019, un monument-simbol al aniversării a 100 de ani de la înfiinţarea Universității Românești din Cluj.

Opera cunoscutului sculptor clujean Liviu Mocan, monumentul „Laudă cărţii” este realizat din bronz și andezit de Ilva şi face parte din seria „Biblioteci verticale”, prezentată la nivel internațional

„Sculptura ”Cinste cărții” din seria ”Biblioteci verticale” constituie o metaforă a cunoașterii: acumulările educaționale se substanțiază în mișcare, produc viață. Mă bucură mult faptul că Universitatea Babeș-Bolyai, instituție care modelează profesioniști și caractere umane, oferă o voce acestui simbol al menirii ei, spre a se adresa contemporanilor și generațiilor viitoare. Mesajul sculpturii fiind etern, materialele din care a fost creată (bronzul și andezitul) sugerează neerodarea, focul, perseverența, regalitatea”, afirmă sculptorul Liviu Mocan.

Dezvelirea monumentului va avea loc luni, 23 septembrie 2019, la ora 12.30, în Curtea interioară a Clădirii Centrale a Universităţii Babeş-Bolyai (str. M. Kogălniceanu nr 1) și stă sub semnul manifestărilor organizate cu ocazia Centenarului UBB.

Leave A Comment

%d bloggers like this: