Prognoza meteo

September 19, 2019
210 Views

După un episod de toamnă adevărată, cu temperaturi negative şi cu brumă în unele zone, vremea caldă se întoarce. Până pe 29 septembrie, meteorologii anunţă maxime de 26-27 de grade în zonele de câmpie, iatr ploile vor fi puţine în a doua jumătate a lunii septembrie.
În primele zile ale acestei săptămâni, vremea se va încălzi până la valori, în unele zone, apropiate de pragul de caniculă, apoi se va răci brusc. Spre sfârşitul lunii, temperatura aerului va creşte din nou până spre 26 – 27 de grade Celsius în zonele de câmpie. Şi la munte, vremea se răceşte şi se vor înregistra temperaturi negative. Ploile vor lipsi sau vor fi foarte puţine în a doua jumătatea din septembrie.
Estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor până pe 29 septembrie:

15 grade în Transilvania

Vremea caldă de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor va scădea treptat, de la 25 de grade în prima zi până în jurul valorii de 15 grade în data de 21 septembrie, apoi va urma o creştere treptată până în 25 septembrie, când se va ajunge la o medie diurnă de 24 de grade, valoare ce se va menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză. Media minimelor termice din primele două nopţi, în jurul a 11 grade, va scădea în data de 19 septembrie până la 4 grade, scădere ce va continua şi va ajunge la o medie de 2 grade în 21 şi 22 septembrie, ulterior urmând o creştere treptată până în 26 septembrie, când se va ajunge la 9 grade, valoare ce se va menţine până la sfârşitul lunii septembrie. Probabilitatea pentru apariţia ploilor, în general slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 17-19 septembrie şi după data de 25 septembrie.
….
Minus 2 grade la munte

Regimul termic va marca o scădere de la o medie a temperaturilor maxime spre 6 grade în data de 20 septembrie, apoi va urma o creştere treptată până în 24 septembrie, spre o medie diurnă de 16 grade, valoare ce se va menţine până spre sfârşitul lunii septembrie. Media temperaturilor minime va fi de 8 grade în prima zi, va scădea apoi până la -2 grade în 21 septembrie, urmând o creştere, spre 7 grade la sfârşitul intervalului. Probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor, slabe cantitativ, va fi mai ridicată în zilele de 18, 19 septembrie, respectiv 24-29 septembrie.

Leave A Comment

%d bloggers like this: