Un tip de ceai băut regulat, beneficii neașteptate pentru sănătate

September 15, 2019
454 Views

 

Consumul regulat de ceai are efect benefic asupra unui organ important de corpul uman, pe măsură ce îmbătrânim, arată un studiu. Iată ce cantitatea trebuie să bei și despre ce fel de ceai este vorba.

Un studiu care încerca să găsească alternative la cafea sugerează că cel puțin o ceașcă de ceai pe zi poate ajuta corpul să mențină nivelul de colesterol „bun” HDL, pe măsură ce îmbătrânim.

Cercetările anterioare au sugerat că mai mult ceai băut regulat poate să scadă semnificativ riscul de boli cardiace și de accident vascular cerebral prin reducerea lipoproteinei cu densitate mică sau LDL colesterolul „rău”, care se poate acumula în artere.

Rămâne incert efectul ceaiului asupra lipoproteinei de înaltă densitate sau HDL, colesterolul sănătos care ajută la eliminarea LDL. Unele studii au descoperit că ceaiul a crescut semnificativ nivelul HDL, în timp ce altele nu au găsit asemenea consecințe.

Dar ceaiul pare să încetinească scăderea naturală a HDL care apare odată cu îmbătrâniriea, potrivit studiului publicat în Jurnalul American Heart Association.

Ceai verde băut zilnic
Studiul a monitorizat peste 80.000 de persoane din comunitatea Kailuan din Tangshan, China, pe o perioadă de șase ani. S-a constatat că, dintre aceștia, consumatorii de ceai obișnuiți au avut o scădere mai lentă legată de vârstă a nivelului HDL. Această scădere a fost legată de o eventuală scădere cu 8% a riscului cardiovascular în rândul incluși în studiu.

Ceaiul verde a avut un efect ușor mai puternic decât ceaiul negru, dar ambele sunt pline de polifenoli și catechine, doi compuși antioxidanți recunoscuți pentru proprietățile antiinflamatorii. Cercetătorii nu au colectat date despre cafea, care nu este populară în acea zonă din China.

Legătura dintre un consum mai mare de ceai și reduceri mai încete ale HDL a părut a fi cea mai accentuată la bărbați și la persoanele cu vârsta de 60 sau mai mulți ani, care de obicei aveau factori de risc mai boli cardiace, cum ar fi consumul de tutun, indice de masă corporală mai mare și niveluri scăzute de activitate fizică.

„Am observat o asociere semnificativă la acești oameni, ceea ce sugerează că asocierea observată nu poate fi interpretată în totalitate în funcție de stilul de viață sănătos al cuiva”, a spus Dr. Xiang Gao, autorul principal al raportului studiului și directorul Laboratorului de Epidemiologie Nutrițională la Universitatea de Stat din Pennsylvania.

Limitări ale studiului

Leave A Comment

%d bloggers like this: