INACO : Doi din trei elevi considera ca noile meserii ale viitorului vin din robotica si inteligenta artificiala

September 12, 2019
243 Views

Doi din trei elevi români consideră că noile meserii ale viitorului vin din domeniile roboticii, inteligenţei artificiale, calculatoarelor şi imprimării 3D, arată un sondaj realizat de INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate – derulat la sfârşitul anului 2018, după primul an şcolar în care elevii au luat contact cu prima ediţie a Ghidului Meseriilor Viitorului.

Succesul ghidului a generat o nouă ediţie, revizuită şi adăugită de echipa de experţi INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate – care răspunde la întrebările elevilor, ale profesorilor şi ale părinţilor interesaţi de învăţarea exponenţială, se arată într-un comunicat al INACO remis AGERPRES.

“Într-o lume în continuă schimbare, în care singura constantă este chiar schimbarea, iar rata schimbării este în creştere, învăţarea nu mai poate rămâne liniară. Cu atât mai dificil este răspunsul la întrebarea-cheie: care vor fi meseriile viitorului? Care sunt meseriile în curs de apariţie, de transformare sau chiar de dispariţie într-o lume a schimbărilor exponenţiale? Care vor fi competenţele şi abilităţile cele mai căutate de către angajatori? Cum le-am putea dobândi prin învăţare exponenţială? Comunitatea de profesionişti care formează grupul de reflecţie INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate – a răspuns simplu, pe înţelesul tuturor, în prima ediţie a Ghidului Meseriilor Viitorului, publicat în anul 2018. Stimulaţi fiind de reacţiile pozitive ale elevilor şi părinţilor, am creat în anul 2019 primele trei laboratoare educaţionale digitale inteligente – Smart Lab 4.0 – din România, proiecte pilot ale şcolii exponenţiale dezvoltate de INACO, la Şcoala Generală nr. 45 Titu Maiorescu, Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza – ambele în Bucureşti şi Smart Lab 4.0 Măgurele, în judeţul Ilfov”, a declarat Andreea Paul, coordonatoarea proiectului şi preşedintele organizaţiei neguvernamentale INACO”, a declarat Andreea Paul, coordonatoarea proiectului şi preşedinte al organizaţiei neguvernamentale INACO.

Potrivit sursei citate, noutatea ediţiei din 2019 a Ghidului Meseriilor Viitorului constă în asocierea profilului personal cu meseriile viitorului şi accentul pus pe învăţământul vocaţional.

“Dezvoltarea exponenţială a omenirii ne determină să revenim acum cu a doua ediţie a Ghidului, cu un nou tur virtual în viitor, îmbogăţit, completat şi actualizat, bazat pe ultimele rezultate ale cercetărilor asupra economiei viitorului. Veţi descoperi cum vor arăta, foarte probabil, piaţa muncii şi locurile de muncă, precum şi multe alte exemple practice recente. Noutatea acestei ediţii constă în asocierea profilului personal cu meseriile viitorului, accentul pus pe învăţământul vocaţional şi rezultatele unui sondaj recent al INACO în rândul tinerilor liceeni cu privire la aşteptările lor profesionale”, a subliniat Andreea Paul.

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: