Teodor Meleşcanu, al doilea om în stat. Fostul ministru, susţinut de PSD, a fost ales preşedinte al Senatului

September 10, 2019
341 Views

Senatorul ALDE Teodor Meleşcanu a fost ales preşedinte al Senatului, obţinând în turul II 73 de voturi. Propunerea aparţine PSD. Meleşcanu, a declarat, marţi, după ce a fost validat în funcţia de preşedinte al Senatului, că speră să poată contribui la o relansare a partidului. El a afirmat că nu îşi permite la vârsta lui să „facă alte partide”.

Sunt membru al ALDE, şi sper din tot sufletul că voi putea să contribui la o relansare a partidului” (…) „Să fim serioşi, la vârsta mea, doar nu vă închipuiţi că încep să fac partide…”, a afirmat Teodor Meleşcanu.

Teodot Meleşcanu a declarat că, în ciuda comentariilor cum că participarea sa pentru candidatură, din partea PSD, ar fi o greşeală, acesta a afirmat că „Regimul senatorior şi deputaţilor le dă dreptul de a candida pentru orice funcţie în Parlament.”

Întrebat dacă va merge în instanţă în cazul excluderii sale din partidul ALDE, noul şef al Senatului a declarat că există argumente în cazul acestei situaţii.

„Bineînţeles, am suficiente argumete dacă se ajunge la aşa ceva.”, a conchis Teodor Meleşcanu.

Teodor Meleşcanu a declarat, marţi, după ce a fost ales în funcţia de preşedinte al Senatului, că în politică, votul cetăţeanului trebuie să fie determinant, nu jocurile politice în interesul altora şi deviza oricărui politician trebuie să fie ”să facem cât mai mult, câtor mai mulţi”.

”Este datoria noastră să asigurăm cadrul legislativ necesar continuării guvernării de o manieră constituţională legală şi eficientă în interesul cetăţeanului. Am ferma convingere că în politică votul cetăţeanului trebuie să fie determinant şi nu jocurile de culise în interesul câtorva. Dragi colegi, v-am mai spus-o şi o repet că orice politician responsabil trebuie să aibă deviza să facem cât mai mult, câtor mai mulţi”, a declarat, marţi, în încheierea şedinţei de plen, Teodor Meleşcanu.

Noul şef al Senatului le-a mulţumit celor care l-au votat, dar şi celor care nu au făcut-o şi i-a asigurat că va fi un preşedinte echilibrat.

”Doresc să mulţumesc în primul rând tuturor celor care m-au votat şi vreau să dau asigurări pentru cei care nu m-au votat sau chiar m-au atacat că voi fi un preşedinte echilibrat. Vârsta, experienţa şi integritatea mea le pun în slujba Parlamentului, obiectivul meu fiind recăpătarea respectului şi încrederii cetăţenilor în această instituţie. În diferitele funcţii pe care le-am avut în decursul timpului şi care nu au fost puţine, am avut privilegiul să lucrez cu tot spectrul politic românesc în ultimii 30 de ani. Este o experienţă pe care o pun necondiţionat la dispoziţia poporului român. De altfel, în toată activitatea mea politică, am servit ţara mea, poporul meu şi niciodată interesele politicienilor momentului înainte de a fi membru de partid, sunt român, sunt membru al grupului ALDE şi voi depune toate eforturile pentru a asigura continuitatea eficientă a actului de guvernare conform mandatului dat de alegători în programul PSD-ALDE din 2016”, a afirmat Meleşcanu.

Teodor Meleşcanu a conchis cu: ”La începutul discursului, v-am promis echilibrul meu, iar acum în încheiere vă cer tot sprijinul pentru a face din Parlamentul României o instituţie de elită în sistemul democratic românesc. Vă mulţumesc.”

Leave A Comment

%d bloggers like this: