AEP : A inceput perioada electorala pentru alegerile prezidentiale

August 30, 2019
332 Views

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că miercuri a început perioada electorală pentru alegerea şefului statului, aceasta urmând a se încheia după publicarea rezultatului scrutinului în Monitorul Oficial al României.

Potrivit unui comunicat al AEP, la alegerile prezidenţiale din acest an, programate pe 10 noiembrie (primul tur) şi 24 noiembrie (turul al doilea), se vor aplica, în premieră, o serie de modificări legislative menite “să faciliteze exercitarea dreptului de vot de către cetăţenii români din străinătate şi să confere procesului electoral mai multă transparenţă şi acurateţe”.

Astfel, pentru cetăţenii români din străinătate, legislaţia electorală care reglementează alegerile prezidenţiale din acest an a introdus mai multe facilităţi, printre care posibilitatea de a vota prin corespondenţă, evitând astfel aglomeraţia şi cozile de la secţiile de votare, dar şi costul deplasărilor. Alegătorii care optează pentru acest tip de vot trebuie să se înregistreze online pe portalul www.votstrainatate.ro, menţionează AEP.

O altă facilitate introdusă este posibilitatea de a vota la o secţie de votare mai aproape de casă, prin înregistrarea online cu această opţiune pe portalul www.votstrainatate.ro. Dacă s-au înregistrat cu această opţiune cel puţin 100 de cetăţeni din aceeaşi localitate sau grup de localităţi, pentru aceştia va fi înfiinţată o secţie de votare, precizează AEP.

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: