Lucrări de întreţinere pe drumul județean 161G Sucutard – Palatca – Vaida Cămăraș

August 27, 2019
529 Views

Consiliul Judeţean Cluj informează participanții la trafic și locuitorii din zonă în legătură cu faptul că pe drumul județean 161G Sucutard – Palatca – Vaida Cămăraș se execută o serie de lucrări de întreținere ce au drept scop asigurarea unei circulaţii normale, în condiţii de siguranţă. Este, astfel, vizat un tronson în lungime de 21,9 kilometri cuprins între pozițiile kilometrice 0+000 și 21+900.
Lucrările constau în plombări, burdușiri, completarea de acostamente, aducerea la profil a acostamentelor, desfundarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, decolmatarea camerelor de cădere, precum și cosiri de vegetație și tăierea lăstărișului din vecinătatea căii de rulare. De asemenea, pe anumite sectoare de drum vor fi executate și lucrări de așternere de covor asfaltic.
În această fază, lucrările se desfășoară pe raza localității Vaida Cămăraș și constau în frezarea carosabilului deteriorat, în vederea executării de plombări.
Reamintim în acest context faptul că sectorul de drum vizat de lucrări este inclus în proiectul cu finanțare europeană privind modernizarea Drumului Bistriței. Acesta presupune lucrări complexe, în profunzimea drumului, începând de la fundație și până la așternerea de covor asfaltic în două straturi – binder şi strat de uzură, lucrări de marcaje și semnalizare rutieră etc. Lucrările de întreținere aflate în derulare în momentul de față au rolul de a asigura condiții normale de siguranță până în momentul începerii execuției lucrărilor prevăzute prin proiectul cu finanțare europeană.

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, casă şi în aer liber

Leave A Comment

%d bloggers like this: