Care sunt cele mai vizitate capitale din lume în 2019. Ce loc ocupă Bucureşti

August 27, 2019
316 Views

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a studiat căutările de hoteluri din 143 de oraşe-capitală din întreaga lume pentru a afla care sunt cele care atrag cei mai mulţi turişti şi unde sunt cele mai mari şi cele mai mici preţuri pentru cazare.

Trăsătura specifică a oraşelor care primesc mulţi vizitatori este posibilitatea de a caza călătorii care vin de pe alte meleaguri. Numărul hotelurilor este important, dar rata de ocupare este indicatorul cel mai potrivit pentru a măsura interesul turiştilor de pretutindeni pentru o anumită locaţie.

Cele mai solicitate capitale din lume
Cea mai căutată capitală este Londra, metropola Marii Britanii, urmată de Paris şi Amsterdam.
Oraşele europene domină clasamentul, ocupând primele şapte poziţii în ierarhia atragerii turiştilor. Istoria bogată, bogăţiile naturale, nivelul de trai sau normele de igienă specifice statelor din vestul continentului contribuie împreună la dezvoltarea industriei turismului.

Între capitalele ţărilor europene Bucureşti ocupă locul 28, fiind întrecut de Belfast (Irlanda de Nord), Cardiff (Ţara Galilor) şi Riga (Letonia).

La nivel mondial, capitala ţării noastre se află pe locul 61, depăşind Tbilisi, capitala Georgiei, dar atrăgând mai puţini turişti decât Beirut (locul 60) sau Jakarta (locul 59).
Primele 10 poziţii din clasamentul ţărilor atractive de pe mapamond:

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: