Pilula combinată care ar putea reduce cu o treime numărul de atacuri de cord și infarcturi, testată cu succes! Conține patru medicamente și trebuie luată zilnic

August 26, 2019
327 Views

O pastilă de inimă, care conține patru medicamente și poate reduce cu o treime numărul de atacuri de cord și infarcturi, a fost testată cu succes, conform unui studiu realizat de oameni de știință din Iran și Marea Britanie și publicat în revista medicală The Lancet.
Pilula conține o aspirină de subțiere a sângelui, o statină care scade colesterolul și două medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale.
În ciuda faptului că este foarte ieftină, cercetătorii spun că a avut un impact major în rândul pacienților, relatează BBC News .
Aceștia doresc să fie distribuite în țările mai sărace, acolo unde medicii au mai puține opțiuni și sunt mai puțin capabili să evalueze pacienții, din cauza dotărilor medicale precare.
Deși ideea pilulei combinate a apărut încă din 2001, Acest nou studiu este primul realizat pe scară mare în scopul evaluării eficacităţii acestui tratament în rândul populaţiei, pe o anume perioadă.
La studiu au participat 6.838 de oameni din peste 100 de sate din Iran
Jumătate dintre ei au primit pilula și sfaturi despre cum să-și îmbunătățească stilul de viață, cealaltă jumătate a primit doar sfaturile.
Rezultatele, după 5 ani:
202 de evenimente cardiovasculare majore, din cei 3.421 de persoane care au luat pilula
301 de evenimente cardiovasculare majore, din 3.417 care nu au primit pastila.

….

Bolile coronariene și accidentul vascular cerebral sunt primele două cauze de deces la nivel mondial, ucigând peste 15 milioane de oameni pe an.
Fumatul, obezitatea și lipsa exercițiilor fizice cresc riscul de a avea, la un moment dat, o inimă nesănătoasă.

Leave A Comment

%d bloggers like this: