Ministrul Muncii, Marius Budăi, a venit cu vești pentru pensionari. Potrivit acestuia, majorarea de pensii este deja calculată.

August 25, 2019
131 Views

Pensionarii sunt în stare de alertă și așteaptă să vadă ce se întâmplă cu majorările mult promise. Ministrul Marius Budăi a venit cu noi informații pe acest subiect.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a venit cu vești pentru pensionari. Potrivit acestuia, majorarea de pensii este deja calculată.

Într-o intervenție pentru Antena 3, majorarea de pensii pentru luna septembrie este deja calculată. El a explicat că tot ce înseamnă fluturaş de pensii este tipărit şi deja săptămâna viitoare vom face către Poşta Română primele plăţi, pentru ca începând din data de 1 septembrie noile valori şi noile cuantumuri ale pensiilor să fie deja plătite.

„Noi suntem extrem de determinaţi şi hotărâţi, cu toate că implementarea acestei legi este o provocare foarte mare”, a spus acesta.

Budăi a susținut că nu e o lege de pus uşor în practică, precizând că se referă şi la impactul financiar.
„Dacă un Guvern îşi doreşte să implementeze această lege are foarte mult de muncă. Normele sunt pe final. Săptămâna aceasta am avut o întâlnire cu colegii mei de la Casa Naţională de Pensii Publice, avem calendarul foarte bine stabilit a tot ceea ce înseamnă şi următorii paşi, pentru că pe lângă software avem nevoie de o altă structura informatică, alte servere securizate, cu spaţii mai de stocare. (…) Normele vor fi gata într-o săptămână, maxim două. Lucrăm în paralel, la norme şi la caietul de sarcini, astfel încât să lansăm cum trebuie licitaţia”, a comentat acesta.

„Atunci când începem, începem cu motoarele turate la maxim. Eu vreau ca atât cât sunt în funcţie să măsor de 10 ori şi să trasez o singură dată, să nu ne întoarcem înapoi”, a explicat şeful de la Muncă.

Valoarea punctului de pensie creşte începând cu 1 septembrie 2019, de la 1.100, la 1.265 de lei.

Leave A Comment

%d bloggers like this: