Fiecare român a lucrat anul trecut 169 de zile doar pentru plata taxelor către Stat. Cei mai ”relaxați” sunt ciprioții și maltezii, care ”scapă” de plata taxelor în circa 3 luni

August 22, 2019
102 Views

Românii au muncit anul trecut, în medie, 169 de zile calendaristice doar pentru Stat. Cei mai relaxați din acest punct de vedere stau ciprioții, maltezii și irlandezii, aceștia având și cele mai mici taxe și impozite din UE, care ”scapă” de plata taxelor datorate după circa 90 de zile calendaristice de muncă, potrivit ediției pe acest an a studiului realizat de Institutul economic Molinari din Bruxelles.
Practic, față de anul trecut România a stagnat în acest clasament, în vreme ce alte state au redus taxarea și astfel și numărul zilelor necesare unui salariat pentru a-și plăti taxele și impozitele. În urmă cu doi ani, salariații români munceau 174 de zile din cele 365 pentru a putea achita impozitele. România a coborât o poziție ca urmare a avansului Olandei, unde politicile fiscale au redus cu 3 zile lucrătoare perioada necesară pentru ca fiecare salariat să își plătească taxele și impozitele.

Înaintea Romaniei se află și Bulgaria, Franța, Danemarca, Finlanda, Polonia, Luxemburg ș.a.

….

Vezi aici studiul Institutului Molinari cu privire la taxe, impozite și la ziua libertății fiscale.

Leave A Comment

%d bloggers like this: