Deputat Cornel Itu – Raport activitate sesiunea parlamentară februarie – iunie 2019

August 22, 2019
296 Views

Raport activitate sesiunea parlamentară februarie – iunie 2019

Activitatea parlamentară din anul 2019, în cifre:
– 9 declarații politice
– 8 de propuneri legislative și proiecte de lege pe care le-am inițiat în nume propriu sau alături de colegi
– 9 întrebări și interpelări
– Prezență la ședințele de plen și cele de vot final: 100%

Cele mai importante legi pe care le-am inițiat în ultima perioadă, unele deja promulgate, altele aflate în procedură legislativă sunt:
• Legea muzeului locomotivelor
• Coinițiator al Proiectului de Lege privind transmiterea unor terenuri din domeniul public al statului aflate în administrarea Ministerului Transportului şi concesiunea Companiei Naţionale de Căi Ferate “C.F.R.” -S.A., în domeniul public al oraşului Huedin, comunei Sâncraiu şi comunei Călăţele, devenit Legea 64/2019.
• Coinițiator al Proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.33/1996 privind repunerea în unele drepturi economice a locuitorilor Munţilor Apuseni
• Legile muntelui
• Coinițiator al Proiectului de Lege pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr.43/1997 privind regimul drumurilor care prevede instalarea de bariere semiautomate intersectarea liniilor de cale ferată cu drumurile europene.
Demersuri pentru municipiul Dej și zonele limitrofe:
1. Centura ocolitoare a municipiului Dej- stadiul de reluare a procedurii de achiziție publică
2. Sprijin pentru Spitalul Municipal din Dej si Spitalul Municipal Gherla
3. Sprijin pentru culte
4. Sprijin pentru sport
5. Organizarea unei întalniri între d-nul Eugen Teodorovici, Ministrul Finantelor Publice cu reprezentanți ai mediului de afaceri din judetul Cluj
6. Vizita ministrului Apelor și Pădurilor, d-nul Ioan Deneș, la obiectivele de investitii Valea Salca Dej si devierea cotului Somesul Mic la Apahida
7. Spriji pentru obținerea unor investiții pentru lucrări de reparaţii și consolidare a infrastructurii feroviare pe secţia Apahida-Dej
8. Participarea la întalniri cu mediul de afaceri, prezentări din sfera culturală, dar și activități educaționale și sociale, ceremonii religioase.
9. Permanent dialog cu primarii din județul Cluj, alături de care mă implic în inițierea sau continuarea unor proiecte care vizează în special lucrări de asfaltare, canalizare, apă și gaze naturale, reabilitarea de școli și alte instituții.

Pentru următoarea sesiune parlamentară îmi propun să duc la bun sfârșit atât proiectele aflate deja în procedură parlamentară, cât și cele pe care le voi promova de acum înainte.

Leave A Comment

%d bloggers like this: