Cei 100 de ani ai lui dr. Károly Kós

August 22, 2019
233 Views

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj, invită publicul interesat miercuri, 21 august 2019, începând cu ora 16.00, la sediul muzeului de pe str. Memorandumului nr. 21, să ia parte la vernisajul expoziției ,,Cei 100 de ani ai lui dr. Károly Kós”.
În 31 august 1919 s-a născut etnograful, muzeograful dr. Károly Kós, personalitate definitorie a cercetării etnografice materiale, sociale şi a muzeologiei etnografice maghiare din Transilvania de după cel de-al doilea război mondial.
Muzeul Etnografic al Transilvaniei îl comemorează pe marele predecesor, care timp de aproape treizeci de ani (1950-1979) și-a dedicat eforturile acestei instituții, ca muzeograf și șef de secție. Expoziția oferă o incursiune în cele mai importante rezultate ale cercetării și în metodele de lucru ale lui dr. Károly Kós. Cu această ocazie mai multe artefacte culese sau cercetate de către dr. Károly Kós vor fi accesibile publicului larg, înțelegerea acestora fiind înlesnită de texte, fotografii și desene realizate de etnograf. Fotografiile și înregistrările realizate despre și cu dr. Károly Kós transmit vizitatorului contemporan o parte din farmecul său personal.
Expoziția va rămâne deschisă în perioada 21 august–8 septembrie 2019.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, text

Leave A Comment

%d bloggers like this: