Opt plante care te ajută să-ţi ţii tensiunea sub control

August 2, 2019
367 Views

Studiile arata ca multi metaboliti din plante exercita anumite efecte benefice asupra tensiunii arteriale, iar in unele situatii un medic fitoterapeut iti poate recomanda aceste plante pentru a regla tensiunea arteriala mare, potrivit exquis.ro.

Lavanda
Parfumul placut al lavandei nu este singurul aspect util al acestei plante. S-a demonstrat in studiile efectuate pe animale ca extractele din lavanda scad ritmul cardiac si reduc tensiunea arteriala la rozatoare. Chiar daca nu multa lume se gandeste ca ar putea folosi lavanda in scop culinar, retine ca poti folosi florile delicate la prepararea anumitor deserturi la cuptor. Frunzele de lavanda pot fi folosite in acelasi mod ca rozmarinul.

Paducelul
Numit si Crataegus monogyna, paducelul este un remediu pentru hipertensiunea arteriala care a fost folosit in trecut, in medicina traditionala chineza. La rozatoare, extractele de paducel par sa aiba multe beneficii asupra sanatatii sistemului cardiovascular, inclusiv faptul ca planta ajuta la scaderea tensiunii arteriale, previne intarirea arterelor si scade colesterolul. Poti cauta in farmacii paducelul sub forma de tablete, extract lichid sau ceai. Cere mai intai sfatul unui medic fitoterapeut, pentru a fi sigur ca ai voie sa folosesti acest remediu.

Susanul
Numit si Sesamum indicum, acesta este un alt aliat al celor cu hipertensiune. Extractele alcoolice din semintele de susan (la doze intre 1-30 mg/kg) au cauzat hipotensiune in cazul soarecilor de laborator. A fost observata o scadere atat in ce priveste presiunea sistolica, dar si in ce priveste presiunea diastolica. S-a observat ca frecventa batailor inimii a scazut la doze usor mai mari de extract de susan (10-30 mg/kg).

Un studiu realizat pe pacienti hipertensivi a indicat faptul ca un consum de ulei de susan a redus substantial stresul oxidativ, ceea ce sustine ipoteza ca uleiul acesta poate ajuta la sporirea sistemului antioxidant de aparare.

Arborele de cacao

Leave A Comment

%d bloggers like this: