Ultimele știri

Adrian Petrice despre UNTOLD 2019

“Sunt festivaluri mult mai mari, mai tari, mai celebre, profitabile, cool și tot ce vrei, care însă respectă comunitățile locale. E vorba de principii, de legalitate, de bun simț și respectul acordat cetățenilor unui oraș. N-am nimic cu participanții, ci cu organizatorii, primăria Cj, și mentalitatea românească.

Încearcă așa ceva în centrul un oraș civilizat, care se respectă, și vei vedea că ori e imposibil, pt că legea e prohibitivă, ori e nefezabil ca model de business, pentru că legea e restrictivă și îi costă prea mult pe organizatori respectarea întocmai a reglementărilor. Cu cât un oraș e mai civilizat, cu atât devine mai nefezabilă din punct de vedere economic plasarea unui astfel de eveniment în centrul orașului, cu blocarea pt o săptămână a unei arii considerabile a spațiului public, redirecționarea traficului, etc. La noi regulile sunt “suspendate” pt câteva zile, de parcă am avea de a face cu vreo situație de necesitate.

Noi suntem ieftini, de-aia se poate. Sunt folosite resurse publice la greu, însă cea mai mare parte a profiturilor se duc în buzunare private. Ca-n Africa.

Despre asta vorbesc eu, nu despre muzică, distracție sau oportunitatea unui festival de muzică electronică. Vorbesc strict despre decizia plasării în centrul orașului a unui astfel de eveniment, cu provocările logistice, legale, de bun simț și de securitate specifice. Ușurința și costul “suportabil” pentru organizatori cu care se pot lua astfel de decizii în “orașul comoară” indică clar “valuarea” pe care o acordă orașului autoritățile locale.

Nu vreau să jignesc pe nimeni. Am prieteni care merg la Untold și se bucură de muzică, atmosferă, etc. Am prieteni care nu merg, dar nici nu se arată deranjați în vreun fel. Am și dintre cei incomodați de festival.

Stay safe, friends, wherever you are!
Have fun, but responsibility!

și cu asta vă îmbrățișez pe toți! pace și iubire!

I rest my case.” scrie Petrice pe facebook

Leave A Comment

%d bloggers like this: