Preşedintele Klaus Iohannis : Statul roman trebuie resetat; le cer celor de la Putere si Opozitie sa-si schimbe abordarea

July 31, 2019
262 Views

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că statul român trebuie resetat şi le-a cerut partidelor de la Putere şi din Opoziţie să îşi schimbe abordarea faţă de funcţia publică.

“România puternică înseamnă consolidarea instituţiilor statului, iar eu pun acest obiectiv în prim plan. Statul român trebuie resetat, cu profesioniştii pe care îi are şi pe care îi poate atrage şi cu o conducere politică ce înţelege care îi este rolul – acela de a întări statul şi nu de a-l slăbi, de a îmbunătăţi serviciile publice şi de a proteja cetăţenii şi a le garanta o viaţă mai sigură şi mai prosperă aici, în ţara lor”, a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni, după şedinţa CSAT.

El le-a cerut Puterii şi Opoziţiei să-şi schimbe abordarea faţă de funcţia publică.

“Pe termen mediu, soluţia este de a depolitiza tot aparatul de stat în zonele în care este nevoie de profesionişti. Aceasta nu este o prioritate doar pentru un partid, ci pentru toate. Le cer şi celor care sunt acum la Putere, dar şi celor din Opoziţie să îşi schimbe abordarea faţă de funcţia publică”, a transmis şeful statului.

Iohannis a afirmat că, în caz contrar, “se va continua la nesfârşit cu mecanismul pleacă ai noştri – vin ai noştri şi oamenii competenţi sunt ţinuţi pe margine sau, mai grav, alungaţi din ţară”. AGERPRES

Leave A Comment

%d bloggers like this: