Topul celor mai sigure țări din lume: pe ce loc se află România, țara în care apelul la 112 nu ajută la nimic

July 29, 2019
308 Views

Clasamentul publicat de Global Finance Magazine arată că cele mai sigure țări din lume se află în Europa. Dar asta nu înseamnă că printre aceste se numără și România. Specialiștii au analizat țările în funcție de câțiva factori: starea de pace sau de război, siguranța personală și riscul de dezastre naturale.
Europa are economii sănătoase și sisteme educaționale bine puse la punct. Dar e o situație întâlnită doar în anumite țări. În special cele din vestul continentului. În est, situația e altfel.

Primele trei țări din punct de vedere al siguranței cetățenilor sunt Islanda, Elveția și Finlanda.

Surpriza din clasament se referă la Statele Unite, care se află abia pe locul 65 din cauza atacurilor armate, dar și din cauza faptului că America e implicată în mai toate conflictele militare ale lumii, ca mediator sau ca participant.

România se află abia pe locul 33 din 128. E în fața unor țări ca SUA, Japonia, Israel sau Italia, dar în spatele țărilor dezvoltate din Europa.

În coada clasamentului, acolo unde sunt menționate țările cele mai puțin sigure figurează Filipine, Yemen și Guatemala. Sunt state amenințate de dezastre naturale, de foamete sau de conflicte armate.

Leave A Comment

%d bloggers like this: